GO! Atheneum Brasschaat

Visie Atheneum Brasschaat

Atheneum Brasschaat is een ASO-school, met een brede eerste graad, die staat voor Kennis met Karakter!

Onder Kennis verstaan we dat wij onze leerlingen voorbereiden op succes in het hoger onderwijs. Daarom bieden we een uitgebreid aanbod aan studierichtingen en geven we advies op maat. Via projecten, gevarieerde uitstappen en lessen integreren we kennis en praktijk, met behulp van moderne mediatechnieken. Op die manier ontwikkelen onze leerlingen studiemotivatie en meer leerplezier.

Communicatieve vaardigheden, leergierigheid, onderzoekend leren, zelfstandigheid, actief engagement en creativiteit zijn belangrijk op onze school. Wij bieden uw kind zo alle kansen om zich te ontplooien. Uitgangspunt hierbij zijn de waarden en doelstellingen van het Pedagogisch Project van het GO!

Onder Karakter verstaan we dat wij aandacht hebben voor de eigenheid van uw kind. In onze school voelt elke leerling zich thuis. De nadruk op individuele talenten verhoogt het welbevinden en zelfvertrouwen. Elke medewerker op school is een aanspreekpunt voor de leerling, wat bijdraagt tot een warme sfeer en een open schoolklimaat met zin voor (zelf)discipline. Samen met u voeden wij uw kind op tot een mondige, positieve en kritische wereldburger die ieders overtuiging respecteert.

Een leerling die bij ons afstudeert kent veel, kan veel, maar vooral: hij heeft én is een persoonlijkheid!

 

 

AfdrukkenE-mail

Smartschool Atheneum

Doe meer met Smartschool Atheneum Brasschaat, hét digitale schoolplatform.

Office365

Leerlingen kunnen gratis gebruik maken van Microsoft Office ProPlus.

Google for Education

Leerlingen kunnen gebruik maken van Google for Education. Het platform kan bereikt worden via www.athebra.org

Facebook

Onze laatste updates op Facebook!

Freinetonderwijs

Freinetonderwijs is een vorm van ervaringsgericht onderwijs.
  • 1