Boekenbeurs

Boekenbeurs

2017-12-14T10:05:13+00:00dinsdag, 14 november 2017|Activiteiten, Algemeen|

Op vrijdag 10 november gingen we met de leerlingen van het eerste middelbaar een dagje snuisteren tussen de boeken op de fameuze boekenbeurs. Verrast door het vlotte verkeer, waren we al voor openingstijd ter plaatse. Hierdoor konden we nog in alle rust door de verschillende standen in de Antwerp Expo ‘verdwalen’.

Tijdens een eerste verkenningstocht gingen de leerlingen op zoek naar de boeken van hun lievelingsauteur. Al snel ontdekten enkele leerlingen een plek waar ze gratis foto’s konden laten nemen. Een kans die velen niet lieten schieten.

Na de lunch genoten we in de Spiegeltent van een free podium. Wie wou mocht zingen, rappen, rijmen of grappen maken voor een groot publiek. Gewapend met hun smartphone gingen de leerlingen vervolgens op zoek naar de boekcover die hen het meeste aansprak en maakten er een foto van om later te bespreken.

Tot slot brachten we nog in kleine groepjes een bezoekje aan een auteur of illustrator die ons inwijdde in de wondere wereld van het boek. Het was een fijne dag en heel wat leerlingen keerden met vers leesvoer weer naar huis.