Ontdek onze studierichtingen voor de 1ste Graad

In de eerste graad bieden wij je een brede algemene vorming en leggen we een stevige basis zodat na deze twee jaar alle studierichtingen voor je mogelijk zijn. We bouwen verder op de kennis die je in de basisschool opdeed en je maakt ook  kennis met een aantal nieuwe vakken en vaardigheden.

Vanaf het eerste jaar starten we met Engels.

We besteden veel aandacht aan “Leren leren” : hoe maak je samenvattingen? Welke studiemethode past het best bij jou? Hoe maak je een goede studieplanning?

Je leert werken met computers en tablets : presentaties maken, teksten schrijven, bronnen raadplegen,….. Onze school heeft twee volledig uitgeruste computerlokalen en met onze draagbare chromebooks kan elk klaslokaal meteen omgetoverd worden in een echte ICT-klas.Wij maken je echt “mediawijs”.

We besteden heel veel aandacht aan begrijpend lezen en “geletterdheid “ . Dit omvat de vaardigheid  om informatie te verwerven, te verwerken en gericht te gebruiken. Door je sterker te maken in taal, maken wij je sterker voor alle vakken!

.
.

“Geletterd zijn is een troef. Maar ook een noodzaak om in de samenleving van vandaag vlot te functioneren en te participeren. Dat wil zeggen: goed kunnen lezen en schrijven, rekenen en overweg kunnen met de computer en multimedia.”

H.Crevits, minister van onderwijs

LESSENTABEL

Download een PDF versie van de lessentabel.

EERSTE JAAR
TWEEDE JAAR