durf je de uitdaging aan?

Heb je belangstelling voor taal, geschiedenis, cultuur, verhalen…?  En bovendien …. hou je van een uitdaging ?  Dan zal Latijn je niet teleurstellen.

Je ontdekt de boeiende wereld van de talen

Is Latijn een “dode” taal? Op het eerste zicht wel, want ze wordt niet meer gesproken. Maar toch is het Latijn een zeer levende taal want ze leeft verder in heel veel moderne talen.

Bovendien komen zeer veel termen van het recht, de biologie en de geneeskunde uit het Latijn.

Je ontdekt een schatkamer aan verhalen

Je krijgt de sleutel die een schatkamer aan verhalen opent. Je maakt kennis met de held Achilles en het paard van Troje, je dwaalt samen met Theseus in het labyrinth waar de Minotaurus leeft, je ontdekt dat Harry Potter een aardig woordje Latijn spreekt.

Je ontdekt de wereld van nu

Hoe komt het dat wij onze letters “alfabet” noemen? Waarom is september bij ons de negende maand terwijl het eigenlijk “zevende maand” betekent? Hoe komt het dat ons land België heet? Waar komt het woord “democratie” en “dictatuur” vandaan? Hoe dachten de Romeinen en Grieken over zaken als oorlog en vrede, over de liefde, of over naar school gaan? Door de leefwereld van de Grieken en Romeinen krijg je een origineel  inzicht in onze huidige maatschappij.

Ideale voorbereiding op latere studies

Latijn leert je nadenken  en logisch redeneren. En misschien wel het belangrijkste : Latijn leert je door te zetten en moeilijkheden te zien als een uitdaging. Geen wonder dat leerlingen die Latijn hebben gestudeerd nog steeds de hoogste slaagkansen hebben als ze verder studeren!

Wil je meer weten?

DOWNLOAD BROCHURE

“nemo sapiens nascitur, sed fit discendo”

Niemand wordt verstandig geboren, je wordt het door te studeren